Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 08:34 - Завръщането на Царя
Автор: zdimek75 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
0





image
     Една от най-тържествените и най-славните истини, разкрити в Библията, е тази за второто идване на Исус, за да завърши великото изкупление. За Божиите поклонници, така дълго оставени да пребивават в "долината на мрачната сянка", е дадена скъпоценна, вдъхваща радост надежда в обещанието на Неговото появяване, което е "възкресение и живот", да "възвърне Своите заточени".

     Когато наближаваше Спасителят да бъде разделен от учениците Си, Той ги успокои в скръбта им с уверението, че ще да дойде отново: "Да не се смущава сърцето ви." "В дома на Моя Отец има много обиталища." "Защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си." Йоан 14:1-3. "А когато дойде Човешкият Син в славата Си и всички святи ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. И ще се съберат пред Него всички народи." Матей 25:31, 32.
     Идването на Исус е било през всички времена надеждата на истинските Му последователи. Прощалното обещание на Спасителя на Елеонския хълм, че Той ще дойде отново, освети бъдещето за учениците, изпълвайки сърцата им с радост и надежда, която скръбта нямаше да загаси, нито изпитанията да замъглят. Сред страдания и преследване, "явлението на нашия Господ Исус Христос" беше "блажената надежда". Когато солунските християни бяха изпълнени със скръб, когато изгаряха техните обични, които са се надявали да станат свидетели на идването на Господа , Павел, техният учител, им посочи възкресението, което щепе да се случи, когато Исус дойдеше. Тогава мъртвите в Христа ще станат и заедна с живите ще бъдат грабнати във въздуха, за да посрещнат Господа. "И така", казва той, "ще бъдем винаги с Господа, насърчавайте се един друг с тези думи." 1 Солунцци 4:16-18. На каменистия Патмос възлюбеният ученик чува обещанието: "Наистина идвам скоро," и, изпълнен с копнеж, той отговаря с молитвата на църквата от името на всички последователи: "Амин! Ела, Господи Исусе!" Откровение 22:20.
Пророчеството не само предсказва начинът и целта на Христовото идване, но представя знаците, по които хората ще узнаят, когато наближи.

             ""Белези на последното време""

   Историята на Ерусалим и предсказаното му разрушение

Пророчество: "Тук няма да остане камък върху камък, който да не се срине." "Тогава онези, които са в Юдея, нека бягат по планините." (Матей:2, 16)
Исторически факт е, че Ерусалим беше разрушен през 70 г. сл. Хр. от римския полководец Тит.
Христос видя в Ерусалим символ на света, закоравял в неверие и недоволство и бързащ да срещне осъдителните Божии присъди. Бедите на падналата раса, тегнещи върху душата Му, изтръгнаха от устните Му необичайно горчивия вик: " Йерусалиме, Йерусалиме! Ти, който избиваш пророците и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чеда, както кокошката прибира пилетата си под крилата си, но не искахте!" (Матей 23:37) Той видя следите на греха, довели до човешкото нещастие, сълзи и кръв; сърцето Му бе трогнато от бепределно състрадание към огорчените и страдащите на земята; Той копнееше всички да освободи. Но даже Неговата ръка на можеше да върне прилива от човешка мъка; малко щяха да потърсят техния единствен Източник на помощ. Той желаеше да излее душата Си в смъртта, да донесе спасението близо до тях; и пак малко щяха да дойдат при Него, за да имат живот ........
      Очаквайте продължение.

                                                     Златка Трифонова




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 198358
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031