Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2012 09:28 - Потопа
Автор: zdimek75 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1827 Коментари: 0 Гласове:
3
image

ПОТОПА

          Ако прочетете целия доклад за Потопа в Битие 7 и 8 глави, ще откриете някои важни подробности за случилото се.

 

          1. Той е бил глобален, с което се има предвид, че е цялата планета: “Водите се усилваха и прииждаха много на земята, така щото се покриха всичките високи планини, намиращи се под цялото небе” /стих 19/.

          2. Всички сухоземни и въздушни създания /с изключение на тези в ковчега/ са били унищожени и са били погребани от водите на потопа: “От всичко, що беше на сушата, всичко, което имаше в ноздрите си жизнено дихание, измря” /стих 22/. От този стих става ясно и друго сухоземните са били подложени на унищожението. Очевидно, част от морския живот и водните създания са оцелели - дори и при глобална катастрофа от такава величина. Нещо повече, горепосочения стих описва един истински глобален катаклизъм, ускорен от експлодиращите земни извори от долу и изливащата се вода от горе.

          3. Обитателите на ковчега - и хората, и животните - са оформили новото ядро, чрез което Бог отново насели земята. “Тогава си спомни Бог за Ной и за всичко живо, и за всичкия добитък, що бяха с него в ковчега; и Бог накара вятър да мине по земята, та водите престанаха”... “Тогава говори Бог на Ной, казвайки: Излез от ковчега ти, жена ти, синовете ти и жените им с тебе. Изведи със себе си всичко живо от всяка твар, що е с тебе - птици, добитък и всички животни, които пълзят по земята, за да се разплодят по земята, да раждат и да се умножават по земята” /Битие 8:1,15-17/.

 

          Като че ли лесно можем да дадем отговори на теологичните въпроси за Потопа. Като пример: защо Бог би унищожил едно невинно творение? Фактът, че Той е принуден да избере това, ни дава определена насока. В след едемския свят опустошителните ефекти на човешкото грехопадение бяха проникнали в самата същност на природата и творението. Кой би могъл да знае мутиращата дегенерация, посята от греха в невинното сърце на природата! Бог създаде този свят и всички нас с едно интимно, сложно взаимоотношение така, че в началото всички жизнени системи отбелязваха славната истина за Бога. Той е Същество, Копнеещо за приятели. Цялата природа бе майсторски замислена от Бога така, че да бъде взаимосвързана, защото Бог много държи на взаимоотношенията. Когато Адам и Ева паднаха в грях, възможно е в тях моментално, спонтанно да е настъпил някакъв срив, дори на химично ниво, защото вината поражда химични реакции в тялото ни. Телата ни наистина проявяват химични отклици - феромони.

          Възможно ли е при трагичното грехопадение на човечеството да е настъпил някакъв верижен срив на цялата екосистема, като падаща поредица блокчета за домино, докато цялото творение се опетни и поквари от човешкото Падение?

          Помислете си и за вероятната роля на Луцифер в произвеждане на мутантни зъби и бивни, на нокти, на тръни и магарешки бодили.  Дали се е възползвал от мутациите и генетичните отклонения и дали не се е занимавал с генно инженерство, за да оспори Божия благодатен план за нашата земя? Оригиналният Джурасик Парк, съществувал дълго време преди фантастиката на Майкъл Крaйтън, е бил дело на Сатана. Той го напълнил с яростни, поглъщащи динозаври! Тиранозавър Рекс не е плод на болното ни въображение! Но появата на ужасните създания – мутанти, не е била в синхрон с първоначалния Божи план за междувидовата хармония.

          В резултат на Грехопадението божественият Хирург бе принуден да изреже целия заболял организъм, с изключение на представителите на видовете, запазени в огромната, носеща се по вълните баржа.

          Това са само някои размисли върху библейския доклад за Потопа. Вярвам, че задачата на живото-спасяващия Хирург прави този доклад лесно защитим в светлината на Божия характер на неотслабваща любов.

                                      Красен Кирилов

Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 132541
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31