Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2011 12:25 - Как иска Бог да живеем според Библията ?
Автор: zdimek75 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2018 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Десет-правила за здравето на тялото и душата.
1. Използвай здравословна храна. Храната е един от най важните елементи за запазването на здравето. За да знаем кой са най-добрите храни, трябва да изучим Божият първоначален план за храната на човека. Този който беше създал Адам и Ева разбираше неговите нужди, и определи неговата храна: Ето каза Той- " Давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна. (Битие1:29) Когато напусна Едем, за да работи земята, която бе под проклятието на греха, човекът получи позволение да яде и " полска трева". (Битие 3:18) Вегетарианската храна беше първата използвана в началото когато човек бе създаден. За правилно хранен трябва да следваме следните указания.
   а) Използвай много малки количетва мазнина, подбирай храни, в който да се съдържат малко количества мазнини. Пример: Зърнени храни, ядки, плодове и зеленчуци.
   б) Достигни и съхрани идеалните килограми за тялото си. (За да си в тези граници трябва да одбягваш продукти в който се съдържа захар и мазнини (най вече-животински мазнини) и да повишиш физическата си активност)
   в) Да се употребява в много малко количества готварска сол.
   г) Да се поема достатъчно вода за деня- 2 литра най-малко.
   д) Храни се само на определени часове и никога между храненията.
   е) Да не се използва: Месо и консерванти (оцет, черен пипер, лют пипер)

2. Не използвай и не продавай наркотици или упойтелни вещества, и продукти в който се съдържа кофейн. Наркотикът е вещество, което след попадането си на човешкия организм дава приятно усещане. И затова човекът, който го е използвал за да задържи това приятно усещане, той е принуден да го ползва винаги. Освен наркотиците има и други продукти, който водят до пристрастяване. Това са: Алкохол, кафе, цигари,кола и др. Когато тези неща бъдат употребени за дълго време се появяват много болести като, Рак, сърдечно съдови заболявания, язва, черен дроб и др.

3. Бъдете физическо и умствено активни. Както всяка машина, която не е в движение излиза от строя, така и човешкия организъм има нужда от хармонична дейност. Физическата активност във открито небе съяетана с умствена работа спомага за развитието на човешкия организм. Но в никакъв случай да не се прекалява и да се стига до преумора.

4. Създай си програма за почивка през деня. За да удължим живота си, много полезно и важно е почивката, както за деца така и за възрастни. Почивката включва часовете за спане( 20 часа за малките бебета, 8 часа за младите, 5 или 6 за възрастните) Това включва разходки и спорт, но не такъв, който да предава много стрес.

5. Пази чистота в тяло, дрехи, в къщи и околната среда. Хигиената е един много важен елемент за предотвратяване на голямо количество и тежки болести и смъртни случай. Пазене на хигиена защитава както човека така и околните хора също и планетата Земя.

6.Използвай само лекарства който са препоръчани от лекари специалисти. Всички лекарства имат странични ефекти, а някой от тях са много сериозни, затова не трябва да се употребяват без рецепта. защото най накрая пак се връщаме при лекарите за лечение. Доктори специалисти не преписват много лекарства и дават точни и ясни указания за дозата.

7. Обичай си семейството и го доказвай с думи и дела. Любовта и хармонията в семейството, приятните отношения между съпрузите, между родители и деца, принася равновесие и душевен мир. Спомага за запазване на физическо и умствено здраве. Взаимната привързаност се запазва с приятни думи и постъпки. Това изключва съпружеската измяна и използване на парични средства без знанието на другия. Създават се условия за прекарване повече време със семейството.

8. Помагай на нуждаещите се около себе си. Удоволствието от помоща която си окозал на нуждаещия, надвишава финансовите разходи.

9. Бой се от Бога и пази заповедите Му и приеми вярата в Исус. Бой се от Бога и пази заповедите Му, това е дългът на човека, така казва Соломон. Пазенето на Божийя закон ни предпазва от лоши последствия тук на земята и ни гарантира дълг живот на земята, както и вечния живот. Вярата в Исус ни позволява да пазим заповедите на Господа и да укрепва нашето сърце.

10. Пази постоянна връзка с Бога чрез молитва. Бог ни е дал възможност да опщуваме с Него чрез молитва. Ние може да споделим с Него всичките си желания и после да преминем към ежедневните си задължения, като имаме уверението, че ще ни води и пази. Може би одговора няма да бъде както ние желаем или очакваме, но ние ще знаем, че във всяка трудност Той ще бъде с нас и ще ни дава всичко каквото е най добре за нас.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 199521
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930