Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2011 09:14 - Който стои, да внимава, да не падне
Автор: zdimek75 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1475 Коментари: 0 Гласове:
2



                                         Който стои, нека внимава, да не падне

image

       От един приятел споделено :

“...КОЙТО МИСЛИ, ЧЕ СТОИ , НЕКА ВНИМАВА ДА НЕ ПАДНЕ.” Първо послание към коринтяните 10глава 12 стих
    Силни думи казва Апостол Павел на една изпълнена с проблеми църква. В наше време е същото... Духовния враг е същият – сатана. Същите са и трудностите, пред които са изправени хората желаещи да са достойни християни.
    Не бива да говорим за неприятеля, но трябва да се пазим от неговите хитри измами. След грехопадението на Земята, познаването на коварните капани на дявола и интелигентното му демонично воинство е важно. Бог постоянно ни предупреждава дори и за това, че дявола може да се “...преправя на светъл ангел”2КОР.11:14. В текста от 2 ТИМ.2:26 сме предупредени за примката водеща в плен на дявола . За уловените няма прошка, мир или спокойствие. Библията говори, че духовният неприятел е силен, интелигентен, жесток. Той иска да увреди и направи безполезни християни всички истински вярващи. За уловените в примката да няма радост! Никаква свобода! Безполезен лош и скучен живот!
     Един от най-успешните капани на сатана е мисълта, “ че всички грешат...”. Давид, когото Бог обичаше, направи серия от грозни грехове... Ной пък се напи! Аврам излъга! Петър с клетва се отрече от Исус...(Бит.9:21...Мат.26:74...) Това обаче е половината от истината! Давид и всички останали герои на вярата съжаляваха за греха си Пс.51:2. До края на дните им и в потомството след тях останаха лошите последствия от греховете
    “ Малки грешки може ! ”. Много често неприятеля ни успокоява с това, че Бог ще ни прости: “...и тая чашка последно! “, “...само тази цигара!”, “ще правя сив бизнес, но ще помагам на църквите с пари...”, “... кой знае за моите интимни тайни?”...В плуващия кораб малките дупки неусетно стават големи и потъваме без да се усетим.
“Какво като пазарувам в събота? Поспал съм си и не съм на църква! Нали обичам Бог...Малко съм скаран с брат...ама небето е голямо и има място за всички...”
Ева не обърна внимание на Божия глас за предупреждение, но чу сатанинските лъжи обещаващи “светло бъдеще”...(Бит.3:4-5) Понякога и ние сме глухи за Божият, нежен, спасяващ глас.
    ” Има време! Сега да си поживея , а понататък ще се поправя...”. Ами ако няма време...?
    Всеки грях голям или малък, допринася за нашата духовна смърт. “Заплатата за греха е смърт”Римл. 6:23. Не вярвайте на дявола, че малките грехове не вредят! Когато Адам сгреши, Бог справедливо го изпрати вън от рая. “Когато нечестието на хората се умножи”, справедливо дойде потопа! Ако грешниците не се покаят и продължават да грешат Бог не може да им прости.
    Неприятелят показва на вярващите, щастливи, грешащи хора, които се радват на щастлив живот...”. Прави като тях! Дружи с тях... Виж колко е хубаво!”. “ Ако не искаш да изгориш се пази от огъня!”... В Притчи 4:14,15 сме предупредени: “ Не влизай в пътеката на нечестивите и не ходи в пътя на лошите...”. Библията ни разказва за Йосиф (Битие 39:19), че точно защото беше верен на Бог - не сгреши, получи добър живот, дори власт и богатство.
    Най – голямата парична сума не може да излекува човек от болестта му. Да си силен и известен не значи, че ще си щастлив.( 1 Тим.6:17).
Божия съвет е : “... не участвайте в безплодните дела на тъмнината “ (Ефес. 5:11) . “ Ходи с мъдрите и ще станеш мъдър...” (Пр.13:20)
Не трябва да допускаме дори грешни мисли в ума си. Грешните мисли водят към грешни действия.
    Първо послание към солунци 5глава от 14 до 23 стихове:
“...увещавайте безчинните, насърчавайте малодушните, поддържайте слабите, бъдете търпеливи към всички.
Внимавайте, никой да не връща никому зло за зло; но всякога търсете доброто един на друг и на всичките.
Винаги се радвайте.
Непрестанно се молете.
За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христа Исуса.
Духа не угасвайте.
Пророчествата не презирайте.
Всичко изпитвайте дръжте доброто.
Въздържайте се от всякакво зло.
А сам Бог на мира да ви освети напълно и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.


АМИН
 
 от Красен Кирилов




Тагове:   Бог,   мъдрост,   библия,   дисциплина,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 199391
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930