Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2011 09:23 - Кой е Божият печат
Автор: zdimek75 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1674 Коментари: 0 Гласове:
1





Кой е Божият печат…

image

              Днес в света има многа печати. Всички те имат нещо общо. Нашия президент има президентски печат, който се вижда на подиума, когато говори. В този печат има три неща. На него пише … президент, Името, титлата и територията. Име, титла и територия. Това са трите неща, които откриваме във всеки печат. Спомняте ли си, че когато Даниил бе хвърлен в рова на лъвовете царят постави отгоре камък и го запечата. На печата пишело: Дарий – това е името му, цар – титлата му и Мидоперсия – територията. Когато Исус бе положен в гроба, поставиха камък на входа и го запечатаха. Знаете ли какво пишеше? Понтий Пилат – това бе името му, управител – това бе титлата му, Юдея – територията. Навуходоносор – името, цар – титлата, Вавилон – територията. Навсякъде в Библията тези печати съдържат винаги три неща. А къде в Божия закон намираме Божия печат?
            “Кой е Божият печат в Неговия свят закон?” Седмия ден е Събота на Господа, Твоя Бог. Защото в шест дни Господ – това е името Му – направи – Той е Създател, това е титлата Му – небето и земята – това е територията Му, обхваща всичко, нали? Искам да ви кажа още нещо имаме само една заповед, която започва с думата помни. Знаете ли защо? Бог знаел, че дяволът ще се опита да ни направи да забравим. Тя е най-дългата заповед, намира се в средата на закона и стои между заповедите уреждащи отношенията ни с Бога и с хората. Знаете ли защо дяволът особено атакува тази заповед? Защото отношенията ни с Бога са свързани с време. Всяка връзка на любов се нуждае от време. Вярно е, ние сме толкова погълнати от работа, че нямаме време за този, когото обичаме. Но всяка връзка, за да се култивира е нужно време. Знаете ли защо децата стават толкова непослушни? Защото родителите са толкова заети, че не отделят време за тях. И децата изграждат своите ценности въз основа на телевизията и приятелите си. Ако искате да предадете на децата си вашите ценности, трябва да прекарвате повече време с тях. Връзката на любов изисква време, затова след като Бог създаде Адам и Ева, Той не каза: Уморен Съм! Бог не си почина понеже беше уморен. Той можеше да направи света за една секунда, не се нуждаеше от шест дни. Но Той направи още един ден. Съботата бе направена за човека. Бог знаеше, че човекът има нужда да прекарва време със Създателя си. Затова дяволът атакува нашето време.
            “Откровение казва ясно: Поклонението пред Бог е понеже Той е наш Създател. Какво Той е осигурил за Своя народ като печат, белег или знак на Своята творческа и изкупителна сила?” Съботата е знак за това. Исая 8:16 казва: “Завържи увещанието, запечатай поуката между учениците Ми.” Кое е това, което Бог ще запечата между учениците Си? Своя закон. И в този закон има една заповед, която съдържа печата. Тя носи името Му. Почти всички страни в света признават остналите заповеди. С други думи можеш да си атеист в страна където се изисква да не убиваш, да не лъжеш, да не крадеш. Но съботната заповед отделя Божият закон от всички други закони. Той казва: Това е Бог, Който е направил всичко и затова Му дължим своята преданост и време. Това е заповед, която ни казва как да обикнем Бога. Ти доказваш любовта си, като отделяш време.
             “Кога Бог направи Съботата?” Когато Бог направи небето и земята. Отворете на Битие 2 глава, стих 1. “Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно воинство. И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всички дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.” Колко пъти Господ казва това? Седмия ден, седмия ден, седмия ден… Дяволът се опитва да атакува седмия ден. Той е премахнал 777 и какво остава – 666. В първата книга на Библията Бог ни казва кой е Неговия печат. Той казва “Седмия ден, седмия ден, седмия ден…” Но в последната книга на Библията ни е посочено числото на дявола, а то е 666. Това може да ви изглежда елементарно, но аз имам известен филологически опит и това за мен има смисъл. А колко евреи имаше в света тогава? За кого направи Бог съботата – за евреите, за Адам и Ева или за цялата човешка раса? За всички. Това означава и за теб. Още в началото виждаме 777. Ако искаш да нямаш 666, тогава трябва да имаш 777.
             “Кои три неща направи Бог при сътворението, които правят седмия ден по-специален?” Той си почина на седмия ден. Защото бе изморен ли направи това? Или това е пример за нас. Ние бяхме направени по неговия образ. “И благослови Бог седмия ден и го освети”, направи го свят. Свят ли е все още? Да.
             “Когато Бог благославя нещо, колко дълго ще бъде благословено?” “Защото Ти, Господи Си го благословил и ще бъде благословен до века…” Помислете сега. Съгласни ли сте всички, че при сътворението Бог благословил и осветил седмия ден на седмицата като Събота? Направил ли е Бог грешка? Нещо повече. Казва се, че в новото небе и в новата земя ние все още ще спазваме този ден. Как бихме могли да не го спазваме сега. Да не би дяволът да е замислил план, чрез който да подкопае тази заповед и много искрени християни са били объркани. Сега искам да спра и да кажа отново, че в много християнски църкви има Божии деца, изпълнени с Духа, които Бог обича. Те може би не са наясно със съботната истина. Някои от тях са починали, но аз вярвам, че ще отидат в слава, защото са ходели в светлината, разкрита пред тях. Не искам да кажа, че всички, които не познават съботната заповед ще отидат в ада. Но, когато някой знае Божията воля, но не иска да се подчини, тогава той ще има проблеми. Независимо дали е Съботата, прелюбодейство или убийство. Исус каза: “Не всеки, който ми казва Господи, Господи, ще влезе в небесното царство. Но който върши волята на Отца ми, който е в небесата.”
             “Били ли са отменяни някога десетте заповеди, които включват и съботната заповед?” Не. Исус каза, че е по-лесно небето и земята да преминат, отколкото една точка от закона да се отмени. В Лука, дори не казва докато всичко не се сбъдне. Там просто казва, че няма да премине. Знаете ли какво се има пред вид под “точка”. В еврейският това е еквивалентно на чертичката на буквата “t”. Той каза, че дори чертичката на буквата “t” или точката, няма да преминат, докато всичко не се опази. Небето и земята ще преминат първо. Имаме ли все още небе? Има ли все още земя? Съществува ли все още Съботата? Абсолютно.
             “Кой ден Исус и апостол Павел пазеха свят?” Съботния ден. Когато за първи път научих, аз много се ядосах. Това е естествена реакcия. Мисля, че една от причините беше защото се мислех за измамен. През целия си живот аз смятах, че след като всички правят нещо, то е правилно. Но ако четете Библията ще установите, че много често множеството греши. И дори религиозното общество понякога прави това. Знаете ли защо голяма част от еврейското общество не приеха Исус? Защото религиозните водачи не Го приеха. Така че ако чакаш всички религиозни водачи да видят тази истина, може да бъде много късно. Библията казва: Не следвай множеството, за да правиш зло. Ако едно нещо не е популярно, това не означава, че не е вярно. Бог търси хора, които са по-загрижени за това, което Той мисли за тях, отколкото това, което света мисли за тях, приятелите или дори членовете на църквата. Всички, които следват Исус и истината може да срещнат преследване. Но, когато видим през какво премина Той, тогава цената, която ние плащеме не е голяма. Затова не си казвайте: Тези, които са познали истината, трябва да изследват за себе си.
               “Как факта, че Исус е спазвал Съботата ме е засяга лично?” Христос е моя пример и аз трябва да следвам Неговите стъпки. Знаете ли защо не се срамувам да ви кажа това? Защото съм християнин, а християните следват Исус. И в деня на съда, няма да стоя осъден пред Господа. Когато Господ ми каже: “… защо спазваше седмия ден като Събота, аз ще кажа: Господи, защото Ти направи така.” Ако правя това, което Исус правеше, тогава всичко е наред, защото Той е моя пример. Няма значение какво правят всички останали. Когато Царят на небето даваше десетте заповеди, Той ги изговори със собствения Си глас и ги написа със събствения Си пръст. Мислите ли, че би могъл да премахне някоя от тези заповеди? В Библията ще намерите много повече дказателства.
               “Спазвали ли са съботния ден християните – езичници?” Абсолютно. В Деяния на апостолите 13:42 ни се говори за това. Ще ви дам още един текст. Деяния 16 глава. Деяния на апостолите, 16 грава, стих 13. Кой е написал тази книга – евреин или езичник? Езичник. Какво се казва тук? “А в Събота излязохме вън от портата, край една река, където предполагахме, че става молитва и седнахме та говорихме на събраните там жени” Защо въпреки че Лука е езичник, 20 години след възкресението на Исус все още говори за това какво правели в съботен ден, ако той бе отменен? Защото не е бил отменен.
: “Какво каза Исус, което ни показва, че не е планирал да променя Съботата след възкресението Му?” Исус каза да се молят, за да не бъде бягането им през зимата или в съботен ден. Вярвате ли, че Господ вижда в бъдещето. Когато Той гледаше в бъдещето, виждаше, че народът Му, Неговите верни последователи, все още щяха да спазват святия ден.
               “Защо нарушаването на Божиите заповеди е толкова сериозно?” Защото нарушването на Божия закон е грях, а наказанието за греха е смърт. Знаете ли какво ме убеди, че съботната заповед все още е валидна. Пасторите, които не вярват – те ме убедиха. В миналото ходех на църква в неделя и когато научих истината за Съботата, не исках да повярвам. И не исках да спазвам деня, който други християни не спазваха. Затова отидох при няколко пастори и ги попитах защо ходим на църква в Неделя? Ако попиташ десет различни пастори, знаете ли колко отговора ще получите? Единадесет. Това ме убеди. Един пастор казваше: “… ние не сме повече под закон, ние сме под благодат, понеже сме новозаветни християни.” Означава ли това, че можем да нарушаваме заповедите – попитах аз? А колко спазваме? Девет. Но тази, която ми казвате да забравя е единствената, която започва с думата “помни”. Друг пастор ми каза: “ Исус възкръсна в първия ден от седмицата, това е нашата събота.” Добре, къде го пише – попитах аз. Да, Той наистина възкръсна, но къде пише, че трябва да се промени заповедта. Той умря в петък, прави ли го това свят ден? Не го пише, но трядицията е такава. Друг пастор пък каза: “… в Стария завет, по времето на Исус Навиев слънцето спря и затова съботата се превърна в неделя” Те ме убедиха, че нещо не е наред. Опитваха се да обяснят по всевъзможни начини това, което бе очевидно. Мога да застана в почти всяка църква и мога да проповядвам върху “не прулюбодействай”. Повечето хора ще кажат амин. В повечето църкви мога да проповядвам относно “Не си прави кумир”. Мога да проповядвам върху “Почитай баща си и майка си”, “Не изговаряй напразно името на Бога”, “Не кради”, “Не пожелавай”… В много църкви съм слушал хубави проповеди върху тези въпроси. Ако отида да проповядвам за съботата, когато кажа, че това е седмия ден, тогава започват да викат: “Ние не сме поd закон, а под благодат!” Нещо не е наред.
“Кой ден ще спазват светиите в новата земя?” Исая 66 глава казва: “…От събота на събота ще идва всяка твар да се покланя пред Мене” Това е част от първоначалния Му план. Ако са го правили в Едемската градина, ако са го правили в пустинята, ако Исус и апостолите са го правили и ако ще го правим в небето в същия ден, това не ви ли говори, че все още Съботата е валидна и трябва да я спазваме сега?
“Как Откровение ни показва, че специална вест относно Съботата или Божия печат ще достигне света преди Христовото идване?” В Откровение 14 глава се казва: ”Поклонете се на Този, който е направил небето, земята, морето…” Това е част от съботната заповед. И “тези, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса” Само заповедите или заповедите и вяра. Те вървят едно до друго.
“Какво казва Бог в десетте заповеди, че трябва да направя, за да се поклоня на Твореца?” Помни Съботния ден да го освещаваш, защото в шест дни Господ направи небето и земята.
               Знаете ли кога започва Съботата? От залезът в петък до залезът в Събота. Ясно ли е на всички, че Събота е седмия ден от седмицата. Ако не вярвате погледнете календара, погледнете енциклопедията и своята Библия и ще се убедите, че Исус бе разпнат в петък. Той спази Съботата дори в смъртта Си – почина си в гроба и бе възкресен в първия ден на седмицата, който се нарича неделя. Нито една от промените на календара в историята не засяга седмичния цикъл. Когато са променили 15 Август на 23 Август, тази промяна не засегнала дните в седмицата. Дните на седмицата са: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. И те се редуват така от времето на Адам независимо от промените в календара. Хората казват: “Какво да кажем за календара?” Да имало е много промени, но те не засягат дните на седмицата. Бог има истина, която дяволът се е опитвал да зарови през вековете. По време на мрачните векове, тя била напълно скрита. “Исая 58:13 и 14 и други текстое ни казват, че спазването на Съботата носи невероятни благословения.” Мога да потвърдя, че е вярно. “Бихте ли искали да преживете тези благословения като спазвате специалния ден на Исус.” Моля се отговорът ви да е “твърдо да”.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 198351
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031