Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2011 09:59 - Сблъсък
Автор: zdimek75 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
0




                                                             Сблъсък           

image


             Светът на Земята потъва в кризи и погубващи каузи... В България непрекъснато се водят полемики в управлението и политиката, но зацикляме в безмислен водовъртеж от проблеми! Не съзнаваме, че театъра е по-дълбок и някой друг ни върти в него- за да ни владее...! Не зная дали ще прочетете писмото и не сте длъжни... но ако го прочетете, моля Ви замислете се поне за минутка! ...Ще разберете, че не КОТко и БОТко са виновни за положението сега, а ние самите.
Най-скъпото бойно поле, най-кървавата от всички войни дори не се споменава, защото се води не между две държави, а между две уши, т.е. в мозъка ни. Това е войната за верността на всяко човешко същество.
     - Има война и битката става все по-интензивна.
     - Отдавна много отдавна в небето станала война! Силен небесен ангел владеещ злото решил да погуби добрите ангели...
     - Хората не знаят, че злото дойде от космоса и го донесе един силен и мощен в сила и ум ангел, който не беше в началото дявол и сатана.
     - ...дявол, значи - клеветник, а сатана значи престъпник
     - Битката била нечувана и невиждана. Мощните ангели не се биели с пушки и бомби. Не се удряли с ръцете си, а използвали енергията на своите умове. Това е най-страшното и най-силното оръжие. Армията на добрите ангели предвождал Бог в лицето на Своят Син Исус Христос. Исус бил облечен в доспехите на славата и носел в битката с името Архангел Михаил.
     - Архангел значи най-голям в сила, мъдрост и власт, а Михаил значи, че е като Бог своя Баща.
     - Битката в космоса завърши с победа на Исус над злото... дявола и неговите зли войни наречени демони бяха премахнати от космоса и заключени на Земята.
     - Защото никой от космическите същества не ги прие на своята планета. Само Адам и Ева ги приеха и отвориха вратата на планетата, за да влезе злото.
     - Значи има извънземни!... -.
     - Извънземен е произхода ни. Нали Самият Бог е извънземен. Ако сме добри и молим Исус за закрила, няма от какво да се страхуваме. Бог в космическата битка е победил злото. Борбата сега е на Земята във всеки от нас. Кого ще изберем? Към злото ли ще се присъединим или при Исус ще отидем?
      - ...всичко е в ума, защото там е най-важната битката
      - Защо обаче учените се чудят дали има извънземни?
      - Защото сатана е хитър враг и с моща си ни заблуждава постоянно, че го няма или, че е от добрите...
      - Къде ги научи тези неща... ?
      - В Библията ги пише! И аз не четях много, ама имах въпроси, на които никой освен тази велика книга не ми отговори.

            Прочетете отново онези загадъчни думи от Апокалипсиса: "И стана война на небесата" (Откр. 12:7).
            Астрофизикът Стивън Хокин написа бестселъра "Кратка история на времето". Това, което ще прочетете в следващите шест стиха, е кратката история на времето от божествена гледна точка. Това е кратка история на жестока космическа война:
"И стана война на небесата; излязоха Михаил [апокалиптичното име на Христос отпреди Неговото въплъщение] и Неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели. Обаче те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. И свален биде големият змей, оная старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. И чух силен глас на небесата, който казваше: "Сега дойде спасението, силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия Христос; защото се свали клеветникът на нашите братя, който ги клевети денем и нощем пред нашия Бог." А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелстване; защото не обичаха живота си дотолкоз, щото да бягат от смърт. Затова веселете се небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време."
            Разбрахте ли значението? "Понеже знае, че му остава малко време!" Забележете: основната стратегия на змея е интензификацията. За него времето и интензитета са обратно пропорционални. Колкото повече има от едното, толкова повече намалява другото. Казано по други начин, колкото повече му намалява времето, толкова повече се разярява. Колкото повече приближаваме към края, толкова по-голяма става сатанинската ярост.
            Чуйте, ние сме във война и битката става все по-интензивна. Затова често чувате хората от по-възрастното поколение да идеализират спокойствието и сигурността от детските си години и да си спомнят, как добре са се държали и колко по-зрели са били от днешните младежи. После следват оплакванията за състоянието на съвременната младеж: няма зачитане на авторитета, прекалена разпуснатост в секса, злоупотреба с наркотици още от най-ранна възраст, бунтовно поведение, лъжи и т.н. Въпросът, който неизбежно задават, е: "Защо не могат да бъдат такива, каквито ние бяхме?"

            Защо не могат да бъдат такива, каквито ние бяхме?
Ако сте от по-възрастното поколение, ще ви кажа защо: Защото не са живели по ваше време. Сигурни сте, че днес е по-зле! Води се война и битката се разгорещява. Младите биват пленявани чрез арсенал, който е много по-изтънчен и унищожителен от всичко видяно в човешката история. По тях се стреля не само извън, но и вътре в църквата. "Защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време!"
            Виждали ли сте фалшива банкнота? Нося една в портфейла си. Ако ви се разплатя с нея, ще забележите измамата, само когато я обърнете от другата страна. Един приятел ми я даде преди няколко години. Изглежда съвсем истинска от едната страна. Обърнете ли я ще прочетете следните думи: "Съжалявам много, измамен си, глупако." Не ти става много приятно.
            Но за да продължа с илюстрацията, нека предположим, че оригиналната банкнота е била създадена едва вчера. Ако веднага се заема с фалшифицирането й, очевидно всичките ми усилия ще се основават на еднодневни опити и проучвания.
Но ако имам цяла седмица на разположение? Не е ли логично, че ако имам повече време, ще успея да направя много по-успешна фалшификация? Коя фалшива банкнота ще бъде по-добре изработена – направената само след един ден на опити и наблюдение или тази, която е била плод на едноседмична работа? Очевидно втората.
            А какво ще стане, ако имам цяла година на разположение? А десетилетие? Век? Хилядолетие? Не е ли логично да заключим, че колкото по-дълго време имам, толкова по-измамна и унищожителна ще бъде фалшификацията?
Ето го и Луцифер – змеят, дяволът, Сатана. Не мислите ли, че поколенията, живеещи в края на времето, ще станат мишена на най-фините му и страшни фалшификации, които е изнамерил през хилядолетията на бунт срещу неговия и нашия Творец?
Обзалагате се, че днес е по-зле, отколкото в младостта ви! Положението е хиляди пъти по-зле.
           В дяволския военен арсенал има технически чудеса, които ни хипнотизират. Компютърните игри много фино пробутват идеите за насилие и физическо отмъщение чрез невинния образ на здравеняка Марио, който печели награди, като убива всички, изпречили се на пътя му. А ние поглъщаме всичко това!
Детските комикси възвеличават окултизма и свръхестественото по такъв забавен и привлекателен начин, че просто не можете да се откъснете от тях. И децата ни са като омагьосани. (Буквално ОМАГЬОСАНИ!)

            Помислено е и за възрастните. Многобройните блудкави филми и сериали подиграват светостта на брака и омаловажават родителските задължения. Защо дори християни се смеят на тези глупости с часове и въобще не усещат, как ноктите на змея сграбчват душите им? Брилянтна стратегия за фалшифициране. Зрителите биват подготвяни за неизбежния ден, когато самите те ще се сблъскат в реалния живот със същата етична дилема или сексуално изкушение. И в този момент на атака ще бъдат подмамени да посрещнат кризата така, както са я виждали стотици пъти по глупавите сериали. Не е необходимо да си доктор по философия, за да откриеш, че ако една фалшификация трябва да изглежда като истина, необходимо е да прилича на нещо истинско. Но ако хората избират фалшификацията безкрайно много пъти, можете да сте сигурни, че много скоро ще загубят способността си да правят разлика между фалшиво и истинско. Когато това се случи, стават като неподвижни патици пред мушката на ловеца.
            Мисля, че всички ние, ако спрем за миг и се замислим, можем лесно да разберем стратегията, използвана от интелигентния змей за подмамване на тези, които желае да хване на въдицата: телевизионни програми, статии в списания, увеселителни събирания, стремеж към богатство и известност. Наистина започвате с добрите неща. Слагате оценка G. Но с течение на времето изисквате все повече и бавно и незабележимо измествате истинското и го замествате с фалшификацията. Стигаме дотам, че накрая сами си поставяме някоя майсторска измама на трона на сърцето си. Браво на змея! Но това не е всичко! Тук не става въпрос за някакъв митичен змей – онова апокалиптично създание, което опустошава и воюва. Знаем, че сме изправени пред същество, което някога е било най-висшето творение във вселената (виж Езекиил 28 гл.). Същество, което все още може да се преобразява в светъл ангел (2 Кор. 11:14). Същество, което се е опитало да стане Бог (виж Исая 14 гл.). Но в небето няма място за две божества. Онзи, който дошъл втори, си отишъл първи. Узурпаторът бил изхвърлен. Но нещастието никога не обича да седи със самота. Последната клетва на излизане от Божието присъствие била: "Ще взема със себе си всичките Ти чада! Само гледай!"
             И когато Бог станал човешко чадо (Откр. 12:5), за да докаже, че ще изпълни това, което е обещал, змеят издигнал въплътилия се Творец на позорен кръст. Най-накрая наблюдаващата вселена разбрала истината: целта на бунтовника е да унищожи самия Бог – да стане Бог. Змеят има толкова силно желание да осъществи мечтата си, че се е заел да унищожи всичко и всеки, изпречили се на пътя му.
"Горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време!"
Ние сме във война и битката става все по-ожесточена.

              Как да оцелеем?
              Как ще оцелеем, вие и аз? Как ще живеем през месеците, които ни остават?
"А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелстване, защото не обичаха живота до толкоз, щото да бягат от смърт" (Откр. 12:11).
Не е ли съвсем ясно, че за да оцелеем след засилващите се атаки, трябва да се хванем за сила, която е извън нас? Змеят прониква навсякъде. Той е навсякъде. При това съвсем не спи.
              Знаете, ли че Микеланджело е роден през 1992 г.? Поради раждането му светът едва не бе обърнат с главата надолу. Ако сте само историк любител, а не компютърен спец, сигурно разбирате, че в това изказване има нещо неточно, тъй като всички историци и ценители на изкуството знаят, че Микеланджело е роден на 6 март 1475 г, но всички компютърни спецове знаят, че Микеланджело е роден на 6 март 1992 г. Става въпрос за вируса "Микеланджело", а не за прочутия художник! Вирусът нанесе поражения точно в определения ден – 6 март 1992 г. В резултат на действието на този гениален и тайнствен електронен вирус хиляди и може би десетки хиляди компютри от цял свят излязоха от строя поради "заразяване". Специалистите твърдят, че сега циркулират около 1200 компютърни вируси по цял свят. Държат се също като биологичните вируси и се възпроизвеждат изключително бързо. Създателите им? Ненормални спецове, изобретяващи поредици от електронни команди, с които навлизат в нищо неподозиращия компютър или хардуеър и след време унищожават файловете в електронната банка на паметта – хард диска.
Зловещи вируси, създадени за да инфилтрират и унищожават света на компютрите. Звучи ли ви познато? Не е ли историята на нашата планета проникната от вражески вирус, създаден в сърцето на този, който винаги е желаел да бъде не Микеланджело [Михаил-Ангел], а Архангел Михаил (Откр. 12:7)? Страстта на Луцифер била толкова голяма, че го довела до изхвърляне от небето поради вирусната му атака. Но да оставим настрана небето. Този фалшив Михаил, известен повече като Сатана или дявол, е вкарал унищожителния си вирус в човечеството. Много скоро – запомнете думите ми – ще дойде моментът, когато вирусът ще се активира и човечеството ще бъде хвърлено в тотален хаос – измамено и унищожено в деня на появяването на Луцифер като Михаил.

            Последното изкушение
            От загадъчните думи в един-единствен ред от Апокалипсиса проличава ужасната истина: "Поклониха се на звяра" (Откр. 13:4). Нали знаете какво означава това? Означава, че последната мечта на Луцифер най-накрая ще се сбъдне. Мечтата, която се опита да осъществи чрез измамване на Исус в пустинята: "Ще ти дам цялата планета, всички царства на света, ако паднеш да ми се поклониш" (виж Матей 4:9). Няма да има страдания, смърт, жертва, болка – ако просто ми се поклониш и ме наречеш "Господи". Всичко ще бъде твое.
            Луцифер не е забравил предложението си. След като Исус отказа – лошо! Все пак остава една цяла планета, която ще се хване на въдицата. Запомнете тези думи и ги вложете в душите си: Това отново ще се случи на планетата ни – пустинята на изкушението. То ще бъде последният страшен тест за земята. Измамата ще бъде завладяваща. Това ще стане и е толкова сигурно, колкото и фактът, че Откр. 13:4 се намира в Библията.
             Но какво точно предстои? Свържете следващите два стиха и сами ще разберете какво ще се случи. "И не е чудно; защото сам Сатана се преправя на светъл ангел" (2 Кор. 11:14). "Защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена" (Откр. 16:14). Иска ми се да добавя и трети стих – Исусовото предупреждение, записано в Матей 24:24: "Защото ще се явят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните."
             Последната измама е най-майсторската фалшификация. Каква ще бъде? Със сигурност ще е нещо повече от малко обявление във вестник: "Исус се върна на Земята . Макар че това обявление е изпълнение на Исусовото пророчество за лъжехристите, трудно е да приемем, че то е от мащабите на последната сатанинска атака!
             Ако свържем логично цитираните по-горе три стиха, не е трудно да разберем какъв ще бъде обхватът на последното изкушение. Представям си, как там са застанали световноизвестни журналисти – Около тях е изпълнено с високо усъвършенствана техника. Камионите за сателитно излъчване са наредени броня до броня...
             Венецът на най-драматичната измама ще бъде сам Сатана да се представи за Христос. Църквата отдавна изповядва, че очаква идването на Спасителя като осъществяване на нейните надежди. И великият измамник ще наподоби това идване. В различни части на земята той ще се разкрие пред хората като величествено същество с ослепителен блясък, приличащо на даденото от Йоан описание за Божия Син (Откр. 1:13-15). Обкръжаващата го слава е ненадмината. Смъртни очи не са виждали подобна. Във въздуха отеква тържествуващият вик: "Христос е дошъл! Христос е дошъл!" Хората падат на земята да му се поклонят, а той вдига ръце и ги благославя, както Христос благославяше учениците Си, когато живееше на земята. Гласът му е тих и мек и в същото време много благозвучен.
             "И поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; поклониха се и на звяра, казвайки: "Кой е като тоя звяр и кой може да воюва против него?""
Спомняте си, че в Откр. 13 гл. са описани две сили. Можете да бъдете абсолютно сигурни, че дошлия "Христос" ще се появи и пред базиликата на другата сила. Всъщност цялата планета ще се поклони на Луцифер като на Господ. Най-накрая мечтата му ще се сбъдне.
               Заглавие във вестник "Чикаго трибюн" от 8 март 1992 г. би трябвало да привлече вниманието на съвременния изследовател на Апокалипсиса: "Еврейска секта е убедена, че идването на Месия е предстоящо." Източник на информацията: Кфар Хабад, Израел. Продължих да чета:
"След края на годината, през която видяхме сгромолясването на съветския комунизъм и появяването на нов световен ред, изглежда е благоразумно да разгледаме възможността за едно предстоящо велико събитие, например идването на Месия. Голяма и влиятелна част от израелските ултраконсервативни евреи е убедена, че времето е дошло. Наскоро се появиха плакати и лепенки по коли, съобщаващи за скорошното идване на Месия. Мнозина вярващи са залепили върху паспортите си светлоотразяващи лепенки, предизвестяващи великото събитие."
               Те вярват, че Месия скоро ще дойде. Това като че ли е позор за нашето много по-малко ентусиазирано чакане на събитието. Вижте, как безстрашно говорят за идването на деня!
                "Според равин Менахем Брод, говорител на [въпросната еврейска секта в Израел]... талмудските мъдреци също са казали, че идването на Месия ще бъде предшествано от дълъг период на мрак и объркване. [Звучи ли ви познато?] Знаем, че изминалите 70 години са този период. Преживяхме две световни войни и разпадането на комунизма. Никога преди не е имало такъв период на трудности и промени – казва Брод. – Прилича на детска игра, в която събирате елементите и постепенно цялата картина се разкрива. Всяко събитие, разгледано поотделно, не е особено важно, но когато ги свържете, виждате значението."
                 Точно това се опитва да ни каже и Апокалипсисът (Откровението)! Ето че в неделен вестник се натъкваме на съобщение за еврейска секта, което свързва елементите от текущите събития. Толкова силна е тяхната вяра, че мнозина си носят специални телефонни сигнализатори, свързани с определен телефонен номер, по който ще им бъде съобщено кога Месия ще дойде. Но макар че бързаме да ги похвалим как прилагат тази надежда в ежедневния си живот, пак имаме причина да се позамислим. Не е ли в хармония със стратегията на Луцифер да фалшифицира надеждата на всички големи световни религии? Не е ли логично да заключим, че е съвсем възможно измамникът да се яви на всички световни религии като техния очакван "спасител"?
                 "Индия очаква идването на Вишну." Индусите вярват, че живеем в последната епоха и че Вишну, член на индуското триединство, ще се завърне на земята. Имало "все по-голям брой хора, които започват да вярват, че е дошло времето за ново раждане на Господ Кришна в Индия. Той е казал в Бхагавад Гита, че когато дхарма [пътят на праведността] стигне до упадък и човешките същества не могат да се върнат на високия пиедестал, който трябва да заемат, Той ще се превъплъти и ще осъществи тази задача."
                 Не ви ли звучи и това познато? Когато положението на човечеството стане толкова безнадеждно, че не се вижда никакъв изход, ще се появи "спасител", който да оправи нещата в нашата изгубена планета. Католици и протестанти копнеят за Исус. Евреите очакват Месия. Хиндуистите чакат Вишну – техния Господ Кришна. Мюсюлманите вярват, че Аллах ще дойде скоро. Яините и зороастрианците очакват боговете си.
                Не е необходим докторат, за да се стигне до извода, че Луцифер подготвя сцената за последната си и най-голяма заблуда. Каква по-ефикасна стратегия би могъл да измисли този, който ще се яви като светъл ангел и ще се представи на духовно жадните множества за техния дългоочакван спасител?
               Имате ли представа какво значи да се обявите срещу това световно мнозинство и спокойно да заявите: "Не вярвам, че това е спасителят?" Представете си, че това същество ви извика: "Ела тук, сине, дъще, ела, ела при мене. Не вярваш в мене? О, Тома неверни, ела тук, докосни раните и виж белезите ми. Блажени са тези, които като видят, повярват. Но що се отнася до тези, които отказват да повярват в мене, по-добре би било да не са се раждали. По-добре би било да си окачат воденичен камък на шията и да се хвърлят в морските дълбини." Разбирате, че Луцифер ще цитира Писанието селективно – както направи в пустинята. Ще цитира Библията и дори самия Исус, за да постигне целта си да измами целия свят и цялото християнство!
                Тогава ще дойде големият въпрос: На какво да вярвам – на сетивата си или на Божието слово?
              "Само прилежно изучавалите Писанията и приелите любовта на Истината ще бъдат защитени от мощната измама, запленила света. Чрез свидетелството на Библията те ще открият измамника в прикритието му. Времето на изпитанието ще връхлети над всички. Истинският християнин ще се открие именно чрез пресяването, предизвикано от изкушението. Здраво ли е основан Божият народ на Словото, за да не се поддаде на доказателството на сетивата си? Ще се придържа ли във време на криза към Библията и само към Библията?"
                 Мисля си, колко чувствени, колко жадни за сензации сме станали. Изненадваме се, ако музиката няма някакъв чувствен подтекст. Чувстваме се излъгани, ако богослужението не е достатъчно драматично и занимателно. Защото сме поколение, израснало и подхранвано от видео културата на Холивуд и "Медисън авеню". Станали сме толкова пропити от чувственото, че подобно на агнета, водени на клане, сме мамени от сетивата си в по-голяма степен, отколкото можем да признаем. Нападани ден и нощ от плакати, списания, телевизия, видео и стерео – списъкът е неизчерпаем.
                Какво ще се случи с това поколение, когато преживее последната голяма измама – месмеричен монопол на картина, звук, миризма и докосване, които ще направят отрицателите да изглеждат побъркани в очите на хората. Как ще устоим тогава, ако не устояваме сега?
                Точно като в академичния свят. Всеки добър студент знае, че не е възможно да се провали на тестовете и контролните, а накрая да си вземе изпита. Просто не става така! Знам някои студенти, които са се опитвали да постъпят по този начин. Прескачат тестовете, забравят си домашните, пропускат упражненията, не учат за контролните и след това се опитват да изкарат изпита! Майтап! Как ще се проявите накрая зависи от това, как се справяте с малките изпитания сега – не съм ли прав? Бил съм и студент, и преподавател. Всички знаем академичния закон: За да се приготвиш за големия изпит, трябва първо да изкараш малките.
                 Но разбирате, че имa един, който не желае да изкарате малките изпити. Защото ако успее да ви попречи да се подготвяте сега, ще може да ви направи на глупаци в края.
                 "Последната голяма измама скоро ще ни се открие... Фалшивото ще прилича толкова много на истинското, че ще бъде невъзможно да се разграничат едно от друго, освен чрез Свещеното писание... Само укрепените с библейските истини умове ще могат да устоят в последния голям конфликт". Апокалипсисът призовава такова поколение. Не е съвпадение, че по средата на гл. 12, 13 и 14 има ясен призив за "интензифициране" на вярата.
• Гл. 12: "А те го победиха [змея] чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелстване; защото не обичаха живота си дотолкоз, щото да бягат от смърт" (ст. 11).
• Гл. 13: "Тук е нужно търпението и вярата на светиите" (ст. 10).
• Гл. 14: "Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса" (ст. 12).
                 Апокалипсисът казва съвсем ясно, че само пребъдващата вяра може да оформи сърцата и да преведе последното поколение през последната и почти повсеместна измама.
                 Вярвам, че все по-голям брой мъже, жени в цялата страна и по света решават наистина да се "хванат здраво". Сърцето ми тръпне пред доказателството за това, което Христовият Дух започва да прави между нас, привличайки търсещите умове и сърца към едно по-дълбоко изучаване и познание за Бога чрез Свещеното писание. Но какво да кажем за тези, които изглежда нехаят за приближаващия кризисен миг; тези, чийто живот сякаш е заплетен в паяжината на ценностна система, която много скоро ще се разпадне и ще бъде хвърлена в прахта? Какво да кажем за хората вътре и извън църквите ни, които поне външно изглежда са заети с изживяването на сегашния миг и само на сегашния миг? В живота им няма никаква подготовка за бъдещето. Няма внимателно, дълбоко и лично подготвяне, което надхвърля утъпкания коловоз на религиозните форми. Те като че ли не знаят, че Бог на Апокалипсиса умолява тази цивилизация чрез последния апел на милост.

                                                                                       от Красен Кирилов





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 199608
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930