Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 11:19 - За Числото 666
Автор: zdimek75 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2834 Коментари: 3 Гласове:
3





 image

     Живеем в модерен свят... Около нас се въртят какви ли не символи! Един от най-загадъчните е „666".

     Не един или двама са се опитвали да тълкуват символа, представен ни в книгата "Откровение" глава 12 от сборника на Божието слово (Библията). Тази книга от мнозина, дори и за официални църковни институции се счита за запечатана. Но това противоречи на написаното в самата Библия - "Откровение" 1:3 "Блажен, който прочита пред другите, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо". Бог насърчава хората да я изследват, а не я запечатва като тайна.
      Но кой тогава запечатва и се стреми да заблуди всеки?
     Това една личност ли е, или една властова позиция, заемана от човек?
     От самата Библия идва отговорът на този въпрос: в книгата на пророк Даниил
7:25 пише: "Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време". Във Второто послание на ап. Павел към солунците е записано:

2:3 "Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

2:4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

2:5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?

2:6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.

2:7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;

2:8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,

2:9 тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса."

    Вгледайте се внимателно в ръководителят на римо-католическата духовна система, която обединява в едно всички вероизповедания за последния сблъсък. Под ръководството на папството езическите религии прехвърлиха своите ритуали и принципи в живота на християнството, календара се промени ("времена"), моралният закон бе променен (Десетте Божии заповеди - "закони"). На него му се отдава поклонение, той е непогрешим според каноните на институцията (сравни 2:4). Не на друго място, но на папската тиара пише: "Vicarius Filii Dei"
- V-5, I-1, C-100, A-0, R-0, I-1, V-5, S-0; F-0, I-1, L-50, I-1, I-1; D-500, E-0, I-1 = 666; друга титла е "Dux Cleri" /D-500, V-5, X-10; C-100, L-50, E-0, R-0, I-1 = 666/. Самият папа се нарича "Наместник на Сина Божии на земята". Последната титла "Наместник..." е пряко обусловена от католическата догма за непогрешимостта на папата. Никъде в Библията не е посочен човек "на мястото" на Исус Христос на земята. Той е духовният "глава", "лидер" на този свят, управлява най-мощната религиозна институция и обединява около себе си останалите религиозни институции, като му се покланят и държавните ръководства. Орденът на йезуитите успешно преодоля последствията от движението на Реформацията и освен вярващите адвентисти, всички останали деноминации му се поклониха и тръгнаха след него. Какво пише в Откровение: "13:3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена (1898г. папата е заточен в замък-манастир в Южна Франция, където умира); но смъртоносната му рана оздравя (договора между Мусолини и папството - 1925г.); и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;
13:4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?
13:5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува
четиридесет и два месеца.
13:6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата.
13:7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.
13:8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне.
13:9 Ако има човек ухо нека слуша." 

 
 Какъв е белега на звяра - чип, татуировка - не, не се лъжете. Това е деня на поклонение. Неделя е денят на слънцето "Диез Солис" - първият ден от християнската седмица според Библията. И не само според Библията, но и според българската народна памет:

  Неделя - 1 ден, начало на сътворението, започва от нищото, начален, неделен ден
  Понеделник - 2 ден, първи делник след началния ден
  Вторник - 3 ден, втори делник
  Сряда - среда на седмицата
  Четвъртък - четвърти делник
  Пеък - пети делник
  Събота - отделен ден, произхода на думата е красноречив, това е Денят Господен,
посочен в началото на Библията - книга Битие, глава 2:2,3 и в края на Библията - книга Откровение, глава 1:10. На различни места в Стария и Новия завет е посочено изискването на Бог лъм четвъртата Му заповед : "Пази съботата и я освещавай ..."
   Много видни личности в католическата църква посочват в своите произведения, че Папството е въвело деня на поклонение да е неделя, съобразно "преданията на отците" през 4 век (но на кои отци, защото в Новия завет навсякъде е отбелязан събота като ден за почивка и събиране на християните, в апостолско време денят Господен е бил събота, такъв е и ще бъде). Това е и основната точка, по която всички протестантски църкви освен адвентните губят основата за противопоставяне на католическите догми.
  Който желае да вникне наистина нека изследва дълбоко Словото Божие със желание и вяра, с възприемчив ум и смирено сърце. Съвършенното напасване на текстовете от книгите в Словото не е постигнато от нито едно човешко поучение, мит, легенда, религия дори и днес. Затова авторът на тези редове предпочита да уповава и вярва на написаното в Писанията, а не в творчеството на човеци.
 Ето какво е написал и апостол Павел до Ефесяните: 1:17 дано Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете,
1:18 и да просвети очите на сърцето ви, за да познаете, каква е надеждата, към която ви призовава, какво е богатството между светиите на славното от Него наследство

  Това е пожеланието на авторът към всеки, който е прочел този текст.

  image
 



   






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Това тълкувание е чиста глупост!
16.03.2012 19:13
Никъде в Библията не се използва кабалистичен метод за тълкувание на словото какъвто е гематрията, на която се позовавате относно числото 666. И защо използвате латински, а не гръцките букви с които е обозначено това число?
цитирай
2. antoninus - Божият ден
23.04.2012 15:58
Мога да потвърдя, че събота е Господният ден и в Новият Завет чрез 1 статия в моя блог: http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/03/03/100-bibleiski-fakta-otnosno-sybotata.914164
цитирай
3. zdimek75 - zdimek75
27.04.2012 09:22
до анонимен - латинските букви до въвеждането на "арабските" цифри са и цифри. Едва ли римските водачи са използвали 1, 2,3 - те са използвали I, II, III, V, X. Когато сумираш буквите като цифри се получава резултата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 199026
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930