Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 22:25 - Законът !
Автор: zdimek75 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1415 Коментари: 0 Гласове:
3




image

 

    Законът                                                                     

                                        

    Има търговски закон , закон за движение по пътищата, закон за наследството и още много други закони , които юристите изучават и прилагат в практиката... Един закон обаче не се изучава в училище! Той е изписан дълбоко в нас в сърцата и умовете ни ...(Евр.10:16) !  Това е Божият закон !

    Важен ли е ТОЙ? И защо ?

   Често хората говорят за  Божият закон , но понякога не знаят текста му! Макар , че генетично е заложен в нас и ние го разпознаваме със своята съвест , Законът е  писан многократно в историята на планетата по различни начини и форми. Върху камък , папирус или хартия хората винаги са го знаели! Имало е много варианти, но оригиналът включва само един текст! Десет са Божиите заповеди от Законът! Десет са пръстите на ръцете ни...Десетична е най-употребяваната бройна система...Десет е минимума и максимума, който носи хармонията в света . Толкова са Божиите правила, които Творецът иска да спазваме, за да живеем добре.

   Има хипотези, че Законът е произлязъл от 42-те  правила на египетската религия. Други духовници говорят за 12 заповеди и т. н..Единствено  Библията дава пълен , ясен и категоричен текст, многократно повтарян в Стария и Новия завет без противоречия и варианти. Само Библията неопровержимо е носител на Законът и изисква неговото приложение без компромис на цялата планета. Само  този Закон е валиден за целия Всемир.

    Винаги съм мислил, че скептиците ядат лимони сутрин на закуска...Ако се съмняваме във валидността на Законът , нека помислим...Има ли друг закон? Къде е писан? Кой го спазва? Кой контролира спазването?

  Много духовни водачи са писали правила и съвети...Много религиозни системи съветват...Никъде нямаме формулиран морален закон! Единственият ясно формулиран , запазен точно и предаден на поколения хора  морален Закон се намира в Библията. В десет правила-заповеди е концентрирано всичко нужно за хармоничен и щастлив живот на всички нас. А Библия може да си купим от всеки магазин за книги!

   Веднъж разговарях с мой приятел, полицай по професия... “ Ако хората спазват Божия закон , ние ще останем без работа! “ – се шегуваше той.

  Конституцията на САЩ беше създадена с идеята да се приложи Божият закон за управление и просперитет! Там където има вяра и Законът се спазва - има просперитет!

   Да разгледаме Божият закон!

  Едно от местата, на които е записан е  книгата Изход 20 глава в Библията:

   1. Първата заповед:  “ Да нямаш други богове освен мене.” – не може да пренебрегнем Създателят си или да го подменим с  “ нещо друго”.

  2. Втората заповед:  “Не си прави кумир, или каквото да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ твоят Бог, съм Бог ревнив, който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония , които Ме мразят , а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.” -  не може да кажа “мамо” на съседката – така не може да подменя моя Небесен Татко с нещо друго , което е нарисувано , издялано , сътворено от ръка на човек! “ Ревнува” Небесния Баща, когато Го сменим за нещо друго! -   “...Никого на земята недейте нарича свой отец , защото Един е вашият Отец , Небесният...! Един е вашият наставник, Христос ! (Евангелие от Матей 23глава 8-10стихове) Порочна е практиката да се извършва поклонение на изображения и предмети създадени от хора( кн.Исая 44 глава) Бог отрича това! Хората дори и да са живели благородно и добродетелно са си обикновени хора и нямат свръх-естествена стойност, включително и  Мария, чрез която Христос дойде в човешка плът (Евангелие от Матей 12гл.47-50ст; Ев.от Йоан 2 гл.4ст.). Мария, както и апостолите  са починали, сега спят и чакат своето възкресение при второто пришествие на Исус на планетата (Еклисиаст 9 гл. 5-6ст. ;1 Послание към Солунците 4гл.16 ст.) Починали хора не могат да повлияят на живи! Нито пък техните образи имат свръх-естествени свойства! Тази заблуда обижда Бог и е предпоставка за религиозна търговия (Откровение 18 гл.2,3,4ст.)
   3.Третата заповед: “ Не изговаряй напразно Името на Господа  твоя Бог ; защото Господ няма да счита за безгрешен онзи  , който изговаря напразно Името  Му .”

  Божието име се изговаря с уважение и любов, но при нужда само!

Не трябва да говорим от името на Бог! Много хора кълнат или замесват името на Твореца в дела, които нямат нищо общо с Него!

   4.Четвъртата заповед: “Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела ; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъка ти, нито чужденецът , който е отвътре вратите ти.     Защото в шест дни Господ направи небето и земята,  морето и всичко що има в тях, а на седмия си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.”

  Ако сме приели Твореца за Начало - Неговата сила е неизчерпаема! Неговата почивка е паузата за среща...! Един  по-специален духовен контакт с новата раса на хората! Седем дневния цикъл на периодизация няма астрономически критерий, както денонощието, месеца  или годината! Така е наредил Бог! Промяната в статута на този ден е оспорване на Божията воля . Това никой няма право да го прави(Ев. от Матей 5 гл.17-19 ст.; Откровение 22гл.18-19ст.) Божия съвет е да не пропускаме тази среща (Послание към Евреите 4гл.9-11 ст.) Самата Библия предупреждава за фалшифицираща вярата в Бог  - промяна на тази заповед – Книгата на пророк Данаил 7глава 25стих.

  5.Петата заповед: “Почитай баща си и майка си, за да се продължат дните ти на земята, която ти дава  Господ  твоя  Бог.”- ако някой не почита физическите си родители, той няма да почита и Небесния Баща! Както родителите са длъжни към децата, така и децата имат задължения към своите родители пред Бог.

    6.Шестата заповед: “Не убивай.”- не сме създали ние живота, нямаме правото да го отнемаме.

Това важи и за нашия собствен живот! Бог ни е подарил живот в тела, които трябва да пазим! (1 Послание към Коринтяните 6 гл.19-20 ст.) Съвършената машина на нашето тяло не е наша собственост! По тази причина Бог ще ни държи отговорни, ако разрушаваме тялото си с неправилен начин на живот, храна и напитки.

    7.Седма заповед: “ Не прелюбодействувай.” – любовта има три нюанса:

       - “Агапе”- любов към Бог
       -“Филия”- любов към хората около нас
        -“Ерос - сексуална любов дадена на човешката раса за възпроизводство с нежни чувства и удоволствие - между избрали да живеят един до друг в семейство - един мъж на една жена.

 Всяко друго проявление, което не е в тези рамки се отхвърля от Бог и ни води към престъпление (1 Послание към Коринтяните 6 гл.9-10 ст.)

    8.Осмата заповед: “Не кради.” - нито предмети,   нито идеи,  нито служебно гориво, нито от служебния телефон ,  нито от работното време ... Една седма от времето ни на тази планета според  четвъртата заповед принадлежи на Бог.

  9.Деветата заповед: “Не лъжи.”- Няма “добра” лъжа! След първата лъжа изречена на планетата (Книгата Битие 3 гл. 4-5 ст.), вирусът “измама” се разпространи и Бог е категоричен: “ ...Лъжци няма да има в небето”(Откровение 21 гл.8 ст.)

    10.Десетата заповед:  Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му , нито осела му, нито какво и да е нещо на , което е на ближния ти.”-  след пожеланието следва действието. Бог мъдро ни пази от грешки!
 “ Може ли да греша !? Да не спазвам Законът?”

    Може ...  ” Заплатата на греха е смърт!” ( Послание към Римляните 6 гл. 23 ст.)

    “А може ли само в едно нещо само да сбъркам?”

   “...Който упази целия закон, а сгреши в едно нещо, бива виновен във всичко!”      (Послание на Яков 2 гл.10 ст.)

     Да спазваме   или   не   Законът   -   Бог ни е оставил да изберем сами! Но искаме или не, в Денят Господен пред цялата Вселена ще отговаряме за нашия избор.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 198332
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031