Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 10:12 - Жаден съм
Автор: zdimek75 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2346 Коментари: 0 Гласове:
1



     image
  

       Много дегенеративни състояния, които не разбираме, носят етикета ”автоимунни болести”, Това буквално означава, че тялото само атакува себе си без видима причина или по скоро без причина, известна на медицината.
       Ние никога не сме считали дехидратацията за състояние на телесната физиология, водещо до някаква болест. Не сме стигнали досега още до простото и естествено решение на тези проблеми. Аз изучих едно от тези болестни състояния, носещо етикета ”лупус” и публикувах резултатите си в книгата ”АБВ на асмата, алергиите и лупуса.”
В тази книга аз обясних защо считам, че автоимунните болести трябва да се разглеждат като състояния, възникващи в резултат на продължителна непреднамерена дехидратация и нейните метаболитни усложнения.
       При дехидратация (обезводняване) някои жизненоважни елементи се използват като антиоксиданти, за да неутрализират токсичните отпадъци, които не са могли да бъдат изхвърлени поради намаленото ниво на уриниране. С времето резервите от тези жизненоважни елементи стават оскъдни. В същото време някои от по маловажните тъкани на тялото притежават такива елементи в асимилирана форма. Тези тъкани са принудени поради необходимост да се разделят със скъпоценните си елементи, за да бъдат използвани на други по важни места. Целият процес се основава на принципа на приоритетите. В условията на недостиг на жизненоважните елементи тялото изпада в състояние на автоканибализъм, който може да доведе до развитие на така наречените автоимунни болести като например лупус.
        Някои тъкани в тялото претърпяват процеси на химическо разграждане, за да се компенсира нуждата на тялото и по специално мозъка от липсващи елементи. Тялото винаги поставя мозъка на първо място. Увреждане на инсулино продуциращите клетки на панкреаса например води до повишаване нивото на захарта в кръвта и развитие на диабет, но в същото време този процес води до дехидратация на други тъкани. Така до мозъка достигат по големи количества захар и вода.
Някои неврологични състояния като множествена склероза, болестта на Алцхаймер, мускулна дистрофия, Паркинсова болест, болестта на Лу Герик (вид склероза) се развиват по подобен начин.
       Множествена склероза, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон (Лечение с вода и сол)
Множествена склероза, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон (Лечение с вода и сол)

       Усложненията от хроничното обезводняване са твърде разнообразни и включват: затлъстяване, хемороиди, образуване на холестеролови плаки и поразяване на артериите, диабет първи тип, а също сериозни неврологични разстройства като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, множествена склероза, неврит, флебит (възпаление на вената), лимфоми (злокачествени образувания на лимфната тъкан), различни видове рак и много други.

       Понякога спешната необходимост да се достави съдържащата се в кръвта вода до жизнено важен орган, който е в състояние на прогресиращо обезводняване, може да доведе до микроскопично кръвотечение в околните кръвоносни съдове на тъканта. Такъв начин на получаване на прясна вода, която представлява 94% от обема на кръвта и нейните червени кръвни клетки, се нарича васкулит.
Когато този процес става в стомаха, лекарите го наричат гастрит. Това става често и в бъбреците, които в резултат започват да губят белтък и други важни вещества, като ги отделят в урината. Това заболяване се нарича нефроза. Аналогичен процес може да протича в белите дробове и в мускулите. Когато той става в кожата, го наричат пурпура.
       Твърдите частици, които остават в тъканите след такива микроскопични кръвотечения от кръвоносните съдове, не причиняват на повечето органи никаква вреда. Постепенно тази „утайка” се включва в обмяната на веществата. Но когато това става в мозъка, чийто кръвоносна система е затворена, „утайката” се втвърдява и започват да се образуват плаки. Образуването на такива плаки се наблюдава при болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и при множествена склероза.
Първите изследвания на медицинската сестра М.Ф. (следва писмото й) със скенер на мозъка са показали голямо количество такива плаки, което е потвърдило диагнозата "множествена склероза”. Приблизително след една година лечение с вода скенерът е показал пълно изчезване на плаките и е констатирано пълно излекуване от множествена склероза.

       Как да пием вода?
      На един килограм телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя между половин и една чаена лъжичка сол (1 ч.л. - 4.0 гр). Вода трябва да се пие задължително половин час преди ядене и 2.5 часа след ядене. Сутрин след ставане от сън трябва да изпиете 2 чаши вода, за да компенсирате загубите на вода по време на сън от дишането и изпотяването.
      Примерен дневен режим за пиене на вода със сол:
- 7.00 ч - вода;
- 7.30 ч - 8.00 ч. закуска;
- 10.30 ч - вода;
- 12.00 ч - вода;
- 12.30 ч - 13.00 ч - обяд;
- 15.30 ч - вода;
- 18.00 ч - вода;
- 18.30 ч - 19.00 ч. вечеря;
- 21.30 ч - вода.

       Използвайте само нерафинирана морска или каменна сол. В магазин Била продават натурална сол (нейодирана) от Алпите без примеси, а също и морска сол на големи кристали, за която се смята, че няма примеси, освен йод. Натурална каменна сол (на буци, трябва да се натроши) се продава във ветеринарните аптеки. Не използвайте готварската сол, в която има около 2.5-5% канцерогенни примеси (anticaking agents).Не замествайте водата с кафе, чай (кофеинов), кока кола или други безалкохолни напитки, сокове и алкохол. Натурални плодове и зеленчукови сокове може да пиете допълнително.

                                                                          изготвил :   Яна Иванова Цветанова
      image


Тагове:   море,   вода,   здраве,   сол,   болест,   тонус,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 199609
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930